martes, 25 de noviembre de 2008

Possibilitats, avantatges i inconvenients de l'ús del Messenger en relació amb el treball de la Llengua.

El messenger crec que no perjudica al lenguatge, per què si una persona l'utilitza bé, a l'hora d'escriure al messenger escriurà correctamente sense fer faltes d'otrografies. Amb això no vull dir que no utilitzi abreviació.

Laura

lunes, 24 de noviembre de 2008

Tema 2

4. Amplieu els continguts del dossier sobre el tema. Hi ha altres aspectes o recursos d'Internet interessants per al treball de la Llegua dels que no se'n parla? Per exemple els blocs que esteu utilitzant...


Un altre recurs d’Intenert per treballar la Llengua pot ser el bloc que ultilitzem o també els ara tan moderns i utlitilitzats pels joves els fotologs, el Messenger, el Facebook i/o el Tuenti.
Podriem definir aquests recursos com xarxes socials interactives. Aquets recusos els utilitzem molt els joves per poder comunicar-nos amb més facilitat. En aquets espais personal d’Internet cada persona es crea un compte i es poden penjar fotos, videos i compartir-los amb els teus amics que tinguis en la teva compta.
A partir d'aquí es poden crear xarxes de conversa sense que calgui que els participants estiguin conectats alhora, o inclus poden entrar participants a la conversa si no estan convidats.

Laura

Tema 2

3. Presenteu-hi algun servei de traducció on-line. Coneixeu aquest: http://translate.google.com/ ? Proveu-lo i proposeu alguna activiat a fer utilitzant, per exemple la traducció de català a castellà...

Amb el traductor http://translate.google.com/ pots traudir texts a més de trenta idiomas diferents, però tambè hi ha la possibilitat de buscar paraules al diccionari però el numero d’idiomes és més limitat.

Una activitat que podrien propasar seria la següent. A la classe de P5 llegiriem una poesia en català on surtin termes que els infants no sàpiguen el que significa.
Primer, si hi ha algun nen que no sap el significat d'un terme, els infants que ho sàpiguen s'ho podiren explicar. Si aquesta situació no es dona, podriem utilitzar el traductor per traduir aquesta paraula al castellà per veure si d’aquesta manera li donen pistes als alumnes per entendre el seu significat.


Un bon traductor de català-catsellà castellà-català és aquest http://www.softcatala.org/traductor.


Laura
Tema2. Pregunta 2.

2.Espais d’internet útils per al treball de la Llengua.

http://edu365.com/infantil/cos/index.htm

Aquest enllaç el podem enfocar com una ajuda per treballar conceptes i paraules concretes mitjançant dibuixos amb una funció de diccionari pels infants d’educació infantil. Per exemple veiem com es treballa la cara i les diferents parts que la composen. Es una bona manera de relacionar el concepte amb el dibuix.

Marta i Amanda

TEMA 2

Tema 2. Pregunta 1.

1.Cerqueu i mostreu algunes activitats escolars del treball de llengua en què s’utilitzi internet “ com a aparador” dels treballs escolars i reflexioneu sobre els avantatges pedagògics que comporta.

http://blocs.xtec.cat/cursticeiepdeltebre/sessio-3-29-de-gener/

En aquesta web d’educació d’educació infantil i primària et donen un sgeuit de recursos per treballar amb les TIC a l’àrea de llengua. En educación infantil trobem apartats com:
• Paraules (edu365/Infantil/Llegir i escriure)
• Lletra per lletra (edu365/Infantil)
• Poesi@com (edu365/Infantil/Llegir i escriure)
• Confegir (edu365/Infantil/Llegir i escriure)
• Vols jugar? llegim un conte, escric, escriu el conte, etc. (edu365/infantil)
• La vaca Connie (edu365/Infantil)
Dins d’aquests apartats podem trobar jocs, contes, poesies, activitats per escriure paraules... Aquestes són activitats que ajuden d’una forma interactiva a treballar la llengua, que és el nostre objectiu.

Marta i Amanda

NOVES TECNOLOGIES!

Amb aquesta assignatura m'agradaria omplir-me de nous coneixements i recursos per a utilitzar les TIC conjuntament amb la literatura, a l'aula d'educació infantil per al meu futur com a mestra.
Crec que tenir coneixements sobre tot allò que sorgeix, sobre les novetats del mercat és important per apropar-ho als infants i que ella també ho coneguin i puguin disfrutar-ho.

Amb les preguntes dels diferents temes fets, m'estic donant compte que hi ha molt material didàctic pels infants que desconeixia i això és molt favorable.
Espero assolir els meus objectius i acabar l'assignatura carregada de material per a poder utilitzar a l'aula.

Marta

domingo, 23 de noviembre de 2008

TEMA 1

4. Apunteu exemples d’activitats que es podrien fer “ a classe de Llengua” utilitzant algun dels recursos TIC que permetin exemplificar cadascun dels “ models d’ús” de les TIC que s’hi exposen.

Podem utilitzar:
. L’ordinador i el programari, com hem esmentat anteriorment.
. podem fer servir Internet ja que disposa de molts recursos.
. podem ensenyar diversos recursos relacionats amb la imatge i el so com el vídeo, el Word , el PowerPoint, el J-clic, el HotPotatoes...

Amanda i Marta

miércoles, 19 de noviembre de 2008

TEMA 1

3. De quina manera l’ús de les TIC pot facilitar l’aprenentatge d’aquests aspectes?


Per aprendre aquests aspectes podem fer servir uns determinats programes per que l’alumne aprengui les seves pròpies decisions sobre la manera de procedir a cada situació que proporciona l’ordinador i així l’alumne va donant sentit aquells conceptes que li van sorgint.





TEMA 1

Després d'uns dies de no publicar cap comentari per no poder entrar al blog contestem les preguntes del tema 1.


1. Que cal aprendre de llengua i literatura?
Es pot aprendre de moltes maneres i una d’elles és amb les TIC. Podem fer servir l’ordinador amb un programari específic per dissenyar, explicar i exercitar conceptes relacionats amb la llengua i la literatura. D’aquesta manera l’ordinador el podem fer servir com a eina de treball.

2. Com s’aprenen aquests aspectes?
S’aprenen a partir de determinats continguts relacionats amb fets i conceptes, que ajudin al estudiant, mitjançant una sèrie d’exercicis, a comprovar-ne la seva comprensió.

Amanda I Marta