miércoles, 28 de enero de 2009

Tema 4

2. Busqueu, referencieu i descriviu alguns exemples (mínim 3) de continguts dels mitjans de comunicació de masses que es plantegin clarament objectius educatius. Per exemple, programes de ràdio o de televisió (o espais específics dins d’algun programa de ràdio o televisió) publicacions periòdiques (o seccions específiques dins d’algun diari) revistes, etc.


1) "Horitzons"
És un espai divulgatiu que, a més d'oferir material educatiu per a les escoles, té la voluntat d'omplir els matins del K3 amb una oferta intel•ligent per a tots aquells espectadors que demanen alguna cosa més que un espai televisiu

2) Webclip
Programa de Televisió de Catalunya sobre recursos educatius i de lleure, transmès pel K3 cada dia. Recopilació, classificada per etapes educatives, de recursos de la xarxa comentats.

3) Una mà de contes (El partit de les deixalles)
"Una mà de contes" és un programa que s’emet els dimarts al K3 dedicat a explicar els contes de tota la vida mentre un il•lustrador els va dibuixant.

A "Una mà de contes", una veu en "off" explica un conte mentre es veu com s'il•lustra amb tècniques pictòriques diverses: aquarel•la, dibuix, collage... El procés es mostra en pla curt, de manera que només es veuen la il•lustració i les mans de l'artista plàstic; d'aquí el nom d'"Una mà de contes" i dels blocs, que agrupen els contes de cinc en cinc, com els dits de la mà.

En principi es faran contes clàssics, i la intenció, a la llarga, és crear una antologia de contes populars en català que sigui de referència per a les famílies catalanes. La durada de cada conte és, aproximadament, de 7 minuts.

Aquest espai no incorpora cap tècnica d'animació. Pretén fonamentar el seu interès en la fascinació que pot provocar en els nens el fet de veure el procés d'elaboració de les il•lustracions. D'altra banda, pot resultar especialment estimulant per a nens i nenes amb interessos dirigits a l'expressió plàstica i artística.

Amanda

No hay comentarios: